Thismaheerd Saaksum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG VAN HET NIEUWE WONEN OP OUDE BOERDERIJEN

Beurs voor huidige en toekomstige boerderijbewoners, met praktische informatie en inspiratie over wonen en duurzaam verbouwen met respect voor de historie van boerderij en erf

4e Dag van het Nieuwe Wonen op Oude Boerderijen: zondag 20 september 2015

Binnenkort vindt u op deze website meer informatie over de deelnemers en het programma van 2015.

 

2014: we slaan een jaartje over, in verband met drukke werkzaamheden. In 2014 dus geen Dag van het Nieuwe Wonen op Oude Boerderijen.

2013 Veel belangstelling voor lezingen en erfrondleiding

De derde editie vond plaats op zondag 22 september van 11-17 uur in Oldehove. Bijna 400 bezoekers vonden de weg naar de boerderij van Laurenshout. Veel belangstelling was er voor de lezingen, met name de lezing over schade aan metselwerk (actueel ivm de schade door de recente aardbevingen). Maar ook de lezing van DAAD/Harry Haak over flexibel gebruik van boerenschuren trok veel bezoekers. Het goede weer maakte de rondleidingen over het erf nog aantrekkelijker.  De sfeer was goed, publiek en deelnemers waren na afloop tevreden.

2012

De tweede editie vond plaats op 23 september in Midwolda, in de boerderij van ontwerpbureau Kiemkracht. Deze beurs voor huidige en toekomstige boerderijbewoners, met praktische informatie en inspiratie over wonen en duurzaam verbouwen met respect voor de historie van boerderij en erf, trok opnieuw veel bezoekers.

Er waren lezingen van deskundigen, er was een open architectenspreekuur en Landschapsbeheer Groningen gaf een rondleiding ter plaatse door de kleine slingertuin. Boerderijenstichting Groningen organiseerde ’s middags een vragenuur Rara wat is dat?, waarin vragen van bezoekers werden beantwoord over bijzondere (bouw)onderdelen in hun boerderij.

Bijna 550 bezoekers bezochten de beurs. Daarmee is deze tweede editie opnieuw zeer geslaagd te noemen. Plannen voor de derde editie in september 2013 zijn alweer in de maak.

 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK